Hemoroid Problemleri için Zeytinyağı Mucizesi

Hemoroid Problemleri için Zeytinyağı Mucizesi

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı birçok hastalığa bitkisel çözüm olarak sunulmaktadır. Alternatif tıbbın uzun yıllardır yararlandığı ve “altın sıvı” olarak adlandırılan zeytinyağının özellikle mide ve bağırsak sorunlarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bunlardan biri olan hemoroid diğer adıyla basur ya da mayasıl, ağrılı ve hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Anüsteki toplardamarların genişlemesinden kaynaklanır.

İlaç tedavisi haricinde doğal çözüm arayanlar, zeytinyağı mucizesi sayesinde hemoroid ağrısından ve daha fazla şiddetlenmesinden kolaylıkla kurtulabilir. İnsanların %75’inde görülen hemoroid kanama, ağrı, şişlik ve sızı gibi yan etkiler ortaya çıkarır ve zeytinyağı karışımları ile şifa bulunur. İleri derecelerdeki hemoroid tedavisinde ise genellikle cerrahi müdahale gerekir. Bu nedenle henüz o raddeye varmadan, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının şifasından yaralanabilirsiniz.

Hemoroid için Zeytinyağı Mucizesi

Hemoroid tedavisinde özellikle lifli gıdalarla birlikte posalı yiyecekler tüketilmesi önerilir. Bunların yanında saf, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tüketmek ise şikayetlerin büyük oranda azalmasına, hemoroidin gerilemesine ve hatta kaybolmasına yardımcı olur. İç veya dış hemoroid olarak iki çeşidi bulunan hastalığın her ikisi de benzer şikayetlere neden olur. Özellikle dış hemoroid için zeytinyağı kesin çözümler sunar.

Bağırsak problemlerinde ve hemoroid gibi şikayetlerde beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Katı gıdalar ve rafine yağlardan ziyade zeytinyağlı yemekler, salatalar ve direkt olarak zeytinyağı uygulamaları ağrısız bir hayat için yapılması gerekenler arasındadır. Bu şekilde bir beslenme programı, sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlık problemini önler.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağlı Limon Karışımının Faydaları

Kabızlık ne kadar önlenir, tuvalette kalma süresi ne kadar azalırsa hemoroid olma ihtimali ya da varsa şikayetlerin azalması o kadar mümkündür. Zeytinyağı tüketiminin yanında mutlaka günlük olarak 3 litre su tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Hemoroid için mucizevi erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını sabah aç karna alarak hem kabızlık sorunlarından hem de hemoroid ağrısı veya şişliğinden kurtulabilirsiniz.

Hemoroid için Zeytinyağı Ne Zaman Kullanılır?

Hemoroid olmayanlar dahi zeytinyağının mucizesinden yararlanmaya başlayabilir. Kronik kabızlık şikayeti olanlar, gebeler ve 40 yaş üstü kişilerde hemoroid meydana gelme ihtimali daha yüksektir. Önlem olarak zeytinyağı tüketilmesi, bağırsak sisteminin desteklenmesini ve sindirim sorunlarının en kolay yoldan çözülmesini sağlar. Hemoroid belirtileri yaşandığı an zeytinyağı tedavilerine başlayabilirsiniz.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı, bebeğe zararlı olabileceği için kısıtlanır. Hamilelik süresi boyunca da sindirim sisteminde yavaşlama meydana gelir. Kadınların çoğunda hemoroid oluşumu hamilelik döneminde sindirim sisteminin yavaşlaması sonucu yaşanır. İlaç kısıtlaması olduğu için zeytinyağı ile bu şikayetler giderilir. Hemoroid oluşmadan düzenli olarak kabızlığı giderecek şekilde zeytinyağı tüketimi sayesinde rahat bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz. 

Hemoroid için Zeytinyağı Uygulamaları

Dış hemoroid tedavisi için daha çok uygulanabilir olan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını, sabah aç karna 1 çorba kaşığı tüketerek sindirim sisteminizi çalıştırabilirsiniz. Kabızlık sorunlarının ortadan kalkmasında etkili olan zeytinyağı, vücuda enerji vererek tüm gün iyi olmayı da sağlar. Aynı zamanda tok karna da tüketilebilir.

Antioksidan özelliği sayesinde iltihaplanmalarda azalma yaşanacağı için hemoroid hafifler. Direkt olarak şiş olan ve ağrıyan bölgeye uygulama da yapılabilir. Şişliğin azalması için 1 çay kaşığı zeytinyağı ve mürdüm eriği suyunu karıştırarak, pamuk yardımıyla bölgeye uygulayabilirsiniz. Kısa sürede şişlik gözle görülür ölçüde iner ve ağrıda hafifleme yaşanır.

Limon suyu ve erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı karışımı, kılcal damarların rahatlamasını ve antioksidan özelliği sayesinde bölgeye etkili olmakta öncüdür. Aynı ölçülerde dilediğiniz kadar hazırladığınız limon suyu ve zeytinyağını pamuk yardımıyla bölgeye masaj yaparak yedirebilirsiniz. Bu sayede hemoroidin çevresinde bulunan kılcal damarlar rahatlar ve ağrı hafifler.

Saf, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının pamuğa batırılıp yaklaşık 15 gün boyunca gece uyumadan makata sürülmesi de kişiyi rahatlatmaktadır. Ağrının hafiflemesiyle birlikte, sabah şişlik yaşanmadan uyanılır. Yani zeytinyağı, hemoroid için bitkisel bir merhemdir. Dış hemoroide direkt olarak uygulanırken, iç hemoroid için yutularak tüketilir ve makat ağrıları azalır. Çünkü sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlıktan kaynaklı ıkınma problemleri ortadan kalkar.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi