Zeytinyağlı Limon Karışımının Faydaları

Zeytinyağlı Limon Karışımının Faydaları

Şifa niyetine tüketilen ve birçok derde derman olan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon karışımı, günümüzde oldukça fazla kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise bu iki zengin besinin bir araya geldiğinde doğal bir detoks karışımı olmasıdır. Saf zeytinyağının içerisinde demir, fosfor, E vitamini gibi çeşitli vitamin ve mineraller bulunur. Limon ise önemli bir C vitamini kaynağıdır.

Zeytinyağı limon karışımının içeriğindeki vitamin ve mineraller insan sağlığı için önemlidir. İkisinin karışımı birçok hastalığın doğal yoldan tedavisini desteklerken, bir yandan da vücudun bazı bölümlerini ekstra desteklemiş olur.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı limon faydaları aşağıdaki gibidir;

  • Sindirim sorunlarının önlenmesinde öncüdür. Özellikle kabızlık şikayeti olanlar zeytinyağlı limon karışımını tüketerek şifa bulabilir.
  • Safra kesesi taşı zeytinyağı limon detoksu ile aktivite edilir. Ayrıca böbrek taşı gibi problemlerinin de ortadan kalkmasında öncü bitkisel çözümlerin başında gelir.
  • Kötü kolesterolün dengelenmesini sağlar. Zeytinyağı kalp damar hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir, bir yandan da limonla desteklenince vücudun dolaşım sisteminin onarılması daha rahat gerçekleşir.
  • Karaciğere fazla yüklenme sonucu vücudumuzda ağırlık meydana gelir. Bu baskının hafifletilmesi ise erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon tüketimi ile mümkündür.
  • Zeytinyağı ve limon eklemlere iyi gelmesiyle bilinir. Bunun sebebi ise sahip oldukları antioksidanlardır. Ayrıca toksinlerin vücuttan atılması da antioksidan özellikleri sayesinde gerçekleşir.
  • Karışımın idrar söktürücü özelliği vardır.
  • Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon karışımı saça ve cilde de iyi gelerek, canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak için birebirdir.
  • Aç Karnına Zeytinyağı Limon İçmenin Faydaları

    Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon özellikle diyet listelerinin vazgeçilmez iki unsurudur. Çünkü zeytinyağı hem kilo vermek için oldukça uygundur hem de kalp sağlığını destekler. Limonla karıştırıldığında ve aç karna tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Fazlalıklarınızdan aç kalmadan yalnızca sağlıklı besinleri tüketerek kurtulmak istiyorsanız, aç karna zeytinyağlı limon içerek kilo verebilirsiniz.

    Karışım tokluk hissi verdiği için daha az yemek yemeye neden olur. Böylece sağlıklı ve daha az gıda tüketerek, gün içerisinde kalori yakımı gerçekleşir. Aç karna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon karışımı tüketildiğinde, bu özel karışım sindirim sisteminizi rahatlatır. Sindirim sistemindeki rahatlamayla birlikte toksinlerden kurtulmayı sağlar. Antioksidan özelliği olan karışımı içerek, ödemden ve iltihaplardan kurtulabilirsiniz.

    Zeytinyağı Limon Karışımının Cilde Faydaları

    Cildimiz, dışarıdaki olumsuz durumlardan etkilenen ve sürekli olarak bakım isteyen bir bariyerdir. Cildin korunması en doğal şekilde erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı limon karışımı ile sağlanabilir. Cildin nemli tutulmasının yanı sıra içeriğindeki antioksidan ve vitaminler, zeytinyağlı limonun cildi beslemesini sağlar. Kırışıklıkların, çizgilerin ve lekelenmelerin önlemesinde etkili çözümler sunar.

    Zeytinyağlı limon karışımı, yüze günlük olarak uygulanabilir. Zeytinyağı gözenekleri tıkamaz, limon ise antioksidan özelliği sayesinde cildi beslerken aynı zamanda vitaminlerin vücut tarafından emilimini kolaylaştırır. Böylece çevresel faktörlerin, makyajın ve kötü hava koşullarının yarattığı sorunlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Antioksidan ve E vitamini deposu olan karışım, yaşlanma karşıtıdır. Aç karnına tüketerek diyet programınızı uygularken, vücudunuzun yaşlanmasını da engellemiş olursunuz.

    Tırnak ve saçlara da uygulanabilir özellikte olan zeytinyağlı limon karışımı, ölü derileri atmada öncüdür. Bu nedenle cilde masaj yoluyla uygulanırken, tırnak bakımı yaparken de karışım kullanılabilir. Hassas ve çabuk kırılan tırnaklara sahipseniz, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon ile tırnakları besleyip sağlıklı bir şekilde uzamalarını sağlayabilirsiniz.

    Zeytinyağlı Limon Karışımı Nasıl Hazırlanır?

    Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limon karışımını yüze ya da cilde uygulamak için farklı karışım yöntemleri vardır. Özel karışım kişiye göre şekillendirilebilir. Örneğin; yağlı cildi olanlar, 1 kaşık zeytinyağı ile 1 kaşık limonu karıştırarak pamuk yardımıyla masaj yaparak bölgeye yedirebilir. Yağlı his fazla gelirse, zeytinyağı miktarını azaltabilirsiniz. Cildi kuru olanların ise limonun miktarını biraz daha azaltması gerekir ki kuruyan cilt, asit etkisiyle daha fazla kuruma eğilimi göstermesin.

    Kuru cilde sahip olanlar zeytinyağı miktarını dilerse biraz daha artırabilir. İster masaj yaparak yedirilir, ister 10 dakika bekletilip bölge yıkanır. Her şekilde de ciltte gözle görünür parlaklık ve canlılık meydana gelir. Zeytinyağı ve limonu direkt olarak bu şekilde tüketemeyen ya da cilde uygularken farklı çözümler arayanlar da oldukça fazladır. Böyle durumlarda karışımın içerisine bal veya yoğurt eklenebilir. Cilde yapılan uygulamalarda eklenen bal ya da yoğurt yine 1 kaşık olarak belirtilen ölçüde ayarlanmalıdır.

    Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve limonu cilde uygulamak yerine, direkt olarak tüketmek isteyenler de yine aynı ölçülerde karışım hazırlayarak opsiyonel olarak ek malzemeler ekleyebilir. Örneğin; zeytinyağını yutarken sorun yaşanabilir. Bu nedenle karışımı hazırlayıp salataya veya yemeklere ekleyerek de tüketebilirsiniz. Alternatif olarak ise saça uygulanacak karışım aynı ölçülerde hazırlanarak saça kökten uca doğru yedirilir ve ardından güzelce yıkanarak temizlenir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi