Soğuk Sıkım Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Soğuk Sıkım Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Günlük hayat koşturmacası içerisinde dışarıdaki durumlardan en fazla etkilenen noktamız saçlardır. Saçların canlı ve sağlıklı görünmesi de ancak saç bakımı sayesinde gerçekleşir. Saça erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı sürmek, uzun yıllardır başvurulan yöntemler arasındadır. Zeytinyağının faydaları neredeyse vücudun her noktasına etki eder. Gıdalarla tüketilerek sindirimi kolaylaştırır, cilde sürülerek nemlendirilir ve zeytinyağı ile saç bakımı yapılabilir.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının saça faydaları şunlardır;

  • Kuru saçların nemlenmesini sağlayarak, canlı bir görünüm elde edilir.
  • Parlaklığını kaybeden saçların tekrar ışıldamasını sağlar.
  • Saç dökülmelerinin ve kırıkların önüne geçer.
  • Elektriklenen saçların yatışmasında oldukça etkilidir.
  • Kepek problemini büyük oranda engeller.
  • Zamanla sertleşen saçların yumuşamasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Saça İyi Gelir mi?

Canlı saçlara sahip olmanın formüllerinden biri uzun yıllardır kullanılan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Zeytinyağının etkin içeriği saça oldukça iyi gelmektedir. Saç tellerindeki tahribatın yanı sıra saç derisinin de beslenmesini sağlar. Bu sayede dipten kopmalar yaşanmaz ve saçlar sağlıklı bir şekilde uzar. Hava koşullarından çok fazla etkilenen saçlara sabah ve akşam düzenli olarak zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Antioksidan özelliği sayesinde saç köklerinin güçlenmesi desteklenir ve yıpranmalar yaşanmaz.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını saça uygulamak oldukça kolaydır. Direkt olarak uygulanabileceği için cezvede ılık hale getirilerek ya da diğer bitkisel ürünlerle karıştırılarak da saça sürülebilir. Saçların uzunluğu göz önünde bulundurularak yaklaşık 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı hazırlanır. Saç diplerinden uçlara doğru sürülür. Masaj yapılarak saça yedirilirse, alınan verim de artacaktır. Böylece saça erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı maskesi uygulanmış olur. Ardından ılık suyla durulayarak ya da şampuan ile yıkayarak yağından arındırabilirsiniz.

Zeytinyağı Saçta Ne Kadar Kalmalı? Zeytinyağı Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı saç bakımı için kullanıldığında kökten uca kadar derinlemesine uygulanır. Ardından saçlar kapatılarak 1 saat bekletilir. Saç tipinize uygun olarak süreyi belirleyebilirsiniz. Yağlı saç tipine sahip kişiler, 1 saatten biraz daha az süre zeytinyağını bekletebilir. Daha kuru ve yıpranmış saç tipine sahip olanlara ise 1 saat yeterli olmaktadır. Zeytinyağının saçtan arınması için çok fazla şampuan kullanımı saçların tekrar kurumasına neden olabilir, bu nedenle zeytinyağının miktarını saç uzunluğuna bağlı olarak iyi ayarlamak önemlidir.

Zeytinyağı Saç Uzatır mı?

Saç uzamasında etkili olan vitaminlerden biri E vitaminidir. Zeytinyağında da E vitamini bulunur ve düzenli olarak zeytinyağıyla saç bakımı yapıldığı takdirde saçlar uzamaya başlar. Kopmaları engelleyen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, saçın yıpranmasını önleyerek uzamasına ve beslenmesine yardımcı olur. Bu anlamda saç köklerindeki beslenme saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

Zeytinyağı Saç Çıkarır mı?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının mucizeleri, var olan saçların güçlenmesi ve onarımı üzerinedir. Zeytinyağı yeni saç çıkarmaz fakat incelmiş saçların görünümünde iyileşme yaratarak saçların daha güçlü durmasına yardımcı olur. Bu sayede de ince ve az görünen saçlar, daha sık ve fazla görünmeye başlar.

Zeytinyağı Saçı Gürleştirir mi?

Saçların yeterli nemi tutamaması üzerine kuruluk meydana gelir ve saç telleri incelerek kopar. Düzenli olarak saça zeytinyağı maskesi uygulandığı takdirde, saçlar tekrar nem kazanır ve kalınlaşmaya başlar. Bu sayede de saçlar gürleşir. Gürleşen saçlar güçlü ve canlı görünümüyle dikkat çekerken aynı zamanda sağlıklı saç tellerine kavuşulur.

Zeytinyağı Saç Boyasını Akıtır mı?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, boyalı saça uygulandığında boyada akma yaşanabilir. Her saç görülmese de saçı besleyen zeytinyağı, kimyasal maddelerin saçtan arınmasına yani boyanın akmasına neden olabilir. Her duşta sıcak suyla temas halinde akmaya meyilli olan kimyasal saç boyalarında, zeytinyağı ile birlikte bir miktar renk solması yaşanma ihtimali vardır.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi