Kırmızı Kantaron Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Kantaron Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Otsu bitkiler sınıfında yer alan kantaron, ucu çiçekli dallardan oluşan bir bitkidir. Kantaron çiçeklerinin yaz mevsiminde toplanarak taze ya da kurutulup işlenmesinden sonra kantaron yağı elde edilir. Taze kantaron bitkisinden, kırmızı kantaron yağı elde edilir. Kırmızı kantaron yağı, hemen her alanda bizlere birbirinden farklı fayda sağlar. Bu yağ, yüzyıllar boyunca kullanılmakta ve günümüzde de halen popülaritesini korumaktadır. Kırmızı kantaron yağı faydaları, doğru kullanım ve doğru miktar ile etkin bir şekilde görülebilmektedir.

Ağız yolu ile alınabildiği gibi aynı zamanda cilt ya da saç üzerine lokal olarak da uygulanabilmektedir. Kırmızı kantaron yağı eğer ağız yolu ile kullanılacak ise, yalnızca 1 tatlı kaşığı kadar kullanılmalıdır. Daha fazla kullanılması durumunda sağlığımıza faydasından ziyade zararı olabilmektedir.

Kırmızı Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Kırmızı kantaron yağının faydaları saymak ile bitmeyecek kadar çoktur. Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bu yağı, evlerimizde de gönül rahatlığı ile kullanabilmek mümkündür. Kırmızı kantaron yağı faydaları en genel ifade ile şu şekildedir;

  • Vücuttaki mikrop, bakteri ve mantar gibi zararlı organizmalar ile savaşmak, kırmızı kantaron yağı faydaları arasında yer almaktadır. Böylece bu zararlı organizmalar sebebi ile vücudumuzda oluşan cilt hasarları, kırmızı kantaron yağı aracılığı ile hızlı bir şekilde iyileşebilmektedir.
  • Egzama, pişik ve dermatit gibi cilt hastalıklarının iyileşmesinde de kırmızı kantaron yağı kullanılmaktadır.
  • Kırmızı kantaron yağı faydaları arasında, sindirim sistemine iyi geldiği de yer almaktadır. Yemeklerden önce en fazla 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı kantaron yağı içildiğinde, kabızlık ve şişkinlik gibi problemlerin oluşması engellenmektedir.
  • Kırmızı kantaron yağı, vitamin ve mineral açısından son derece zengin bir yağ çeşididir. Saçlara uygulandığında saçların daha parlak ve güçlü görünmesini sağlar. Aynı zamanda kırık saç uçlarını onarırken, saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olur.

Günümüzde artık bu gibi faydalı yağlara ulaşmak oldukça kolaydır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Satın alacağınız kırmızı kantaron yağının orijinal olmasına dikkat etmelisiniz. Orijinal olmayan kırmızı kantaron yağı, hiçbir fayda sağlamaz iken aksine sağlığınıza birtakım zararlı etkilere de sebep olabilmektedir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi