Salatalara Hangi Zeytinyağı Kullanılır?

Salatalara Hangi Zeytinyağı Kullanılır?

Sofralarda yer alan neredeyse her yemeğin içerisinde zeytinyağı bulunmaktadır. Kızartma, ızgara, fırın ve sote gibi tüm pişirme yöntemlerinde kullanılan zeytinyağı, yemeklerin lezzetine lezzet katmak amacıyla tercih edilmektedir. Doğal olması nedeniyle diğer yağlara nazaran oldukça sağlıklı olan zeytinyağı, salatalarda da kullanılmaktadır. Son dokunuş olarak lezzetli salatalar yapmanın püf noktalarından olan zeytinyağı, kendine haz tadıyla ön plana çıkmayı başarmaktadır. Peki salatalara hangi zeytinyağı kullanılır? En lezzetli salataları yapmak için soğuk sıkım ya da diğer adıyla natürel sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.

Salataya Hangi Zeytinyağı Konur? Neden?

Salata yapımı sırasında en çok tercih edilen zeytinyağı natürel zeytinyağıdır. Tadı ve kokusu itibariyle salatalara lezzet katan bu zeytinyağı, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu yağın kullanılmasındaki en büyük neden meyvemsi bir tada sahip olmasıdır. Riviera gibi diğer çeşit zeytinyağlarına göre daha yoğun bir tada sahip olması nedeniyle salatalara lezzet katan soğuk sıkım zeytinyağı, yararlı birçok besin kaynağını da içerisinde barındırması nedeniyle tercih edilmektedir.

Riviera Zeytinyağı Salatada Kullanılır mı?

Riviera zeytinyağı, işlem görmüş ve yüksek asitli olmasıyla bilinmektedir. İçerik açısından oldukça sağlıklı olan bu yağ, yemeklerde kullanılabildiği gibi salataları tatlandırmak amacıyla da tercih edilebilmektedir. Genellikle sızma zeytinyağı ile rafine edilmiş olanın karışımı olan riviera, yapı olarak soğuk sıkım zeytinyağına benzemektedir. Riviera zeytinyağı tat ve koku olarak soğuk sıkıma benzemesi sebebiyle salatalarda da kullanılabilmektedir.

Salatada Kullanılan Yağ Lezzeti Etkiler mi?

Salataların lezzetine lezzet katan ve kendine has tadıyla adeta yemekleri zenginleştiren zeytinyağı, bulunduğu her alanda kendini göstermektedir. Tadıyla hemen ön plana çıkan zeytinyağı, hangi yemeğin ya da salatanın içerisinde kullanılırsa kullanılsın, diğer lezzetlere tat katmaktadır. Mutfaklarda ya da restoranlarda servis edilen salatalara yapılan son dokunuş olarak bilinen zeytinyağı, lezzet katmak için mutlaka uygulanmaktadır. Zeytinyağsız yavan bir tada sahip olan salatalar, tıpkı tuz ya da limon gibi lezzet katmasıyla bilinmektedir. Bunun yanı sıra zeytinyağı sadece tat vermekle de kalmamaktadır. Zeytinyağı kullanılan salatalar daha kolay sindirilmektedir. Aynı zamanda bağırsaklardaki problemlere karşı da birebir olan zeytinyağı, sağlıklı beslenmek isteyenlerin de kullanması gereken bir yağdır.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi