En Kaliteli Zeytinyağı Hangisi?

En Kaliteli Zeytinyağı Hangisi?

Zeytinyağı, günümüzde sofralarımızı süsleyen ve yemeklerimizden asla eksik etmediğimiz yağ çeşitlerinden biridir. Hatta sadece yemeklerde değil, cilt ve saç sağlığı için de sıklıkla tercih edilen bir ürün olarak karşımıza çıkar. Kolesterolü dengelemede, kalp ve damar sağlığı için yararlı olan zeytinyağı, hücre yenilenmesini destekleyerek cildinizi nemlendirir ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Dolayısıyla zeytinyağına çok fazla talep bulunur. Dolayısıyla piyasada birçok sahte ve farklı üretim çeşitlerine sahip zeytinyağı bulunur. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir zeytinyağı için öncelikle doğal olanlar tercih edilmelidir. En iyi zeytinyağı markası seçimi yapabilmek için bunun yanı sıra birçok farklı etken vardır.

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli zeytinyağı için en önemli aşamalardan biri, üretim teknikleridir. Örneğin; erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı diğer yağlara göre daha fazla faydaya sahip olan bir çeşittir. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise yağın kokusudur. Zeytinyağını kokladığınızda tam olarak zeytin kokusu alınması gereklidir. Meyvemsi ya da ağır kokulara sahip olan yağlar, kaliteli değildir. Kaliteli zeytinyağı tadından da anlaşılabilir. Zeytinyağını tattığınızda dilinizin yanlarında ve boğazınızda hafif acılık hissi veriyorsa, iyi bir yağdır. Bu durum zeytinyağı içerisinde yüksek oranda antioksidan bulunmasının bir işaretidir. Zeytinyağı içerisinde bulunan bu antioksidan, insan sağlığına onarıcı ve güçlendirici bir etki gösterir.

Zeytinyağının kalitesini anlamak için hasat yılının sorgulanması gereklidir. Aynı zamanda zeytinyağının asitlik oranına da dikkat edilmesi gereklidir. Düşük asit oranına sahip olan yağlar, çok daha iyi işlenmiştir. Asit oranı %0,3’ün altında olan zeytinyağları tercih edilmelidir. Ayrıca zeytinyağının renginin sizi yanıltmasına izin vermemeniz de seçim aşamasında önem taşır. Günümüzde kalitesiz zeytinyağlarına, gıda boyası eklenerek iyi gibi gösterilir. Dolayısıyla rengi dışındaki diğer etkenlere bakmak önem taşır.

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağının Özellikleri

Olgunlaşmayan zeytinleri ağaçtan kopararak tatmaya çalıştığınızda acı bir tat ile karşılaşırsınız. Bu acılığın nedeni oleuropein’dur. Zeytinler olgunlaştıkça bu madde de azalır. Fakat oleuropein’in insan vücuduna pek çok katkısı bulunur. Zeytin üretim sürecinde parçalanan ve ezilen oleuropein maddesinden antioksidan ve polifenol açığa çıkar. Bu iki madde tam da zeytinyağını sağlıklı kılan maddelerdir. Dolayısıyla zeytinyağının erken hasat edilen zeytinlerden yapılmış olması, onu daha sağlıklı kılar. Çünkü geç hasat edilen zeytinlerde oleuropein daha azdır. Bundan dolayı daha az antioksidan ve polifenol açığa çıkar. Aynı zamanda geç hasat edilen zeytinlerle yapılan zeytinyağının asit oranı da yüksektir.

Erken hasat edilen bu zeytinlerin, soğuk sıkım işleminden geçmesi de önemlidir. Soğuk sıkım işlemi 27˚C altında yapılır. Bunun nedeni ise yüksek sıcaklıkta yapılan sıkma işleminde zeytinler daha fazla yağ salar. Bu daha çok yağ üretilmesine sebebiyet verse de yüksek sıcaklık zeytinyağı içerisinde yer alan tüm yararlı vitaminleri ve antioksidanları öldürür. Dolayısıyla hem soğuk sıkım hem de erken hasat zeytinyağı tercih etmek daha sağlıklıdır.

Kariafarm Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

En kaliteli zeytinyağı erken hasat soğuk sıkım seçeneği için tercih edebileceğiniz markaların başında yer alan Kariafarm, 2019 yılından beri sizlere üstün kaliteli ürünlerini sunar. Özel üretim sürecinden geçerek titizlikle ambalajlanan ve sizlere sunulan Kariafarm Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı eşsiz lezzeti ile yemeklerinize eşlik eder. Aynı zamanda içerisinde yer alan yüksek vitaminler, antioksidanlar ve polifenol sayesinde insan sağlığı için de büyük etkilere sahiptir. Ayrıca sadece yemeklerde değil, cilde ve saça masaj yoluyla sürülerek de kullanılabilir. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli zeytinyağı için Kariafarm’a göz atılmalıdır.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi