Yeşil Zeytin Kalori Değeri Ne Kadardır?

Yeşil Zeytin Kalori Değeri Ne Kadardır?

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan ve eşsiz tadıyla damakta iz bırakan yeşil zeytin, besleyici yapısı ve şifa kaynağı olmasıyla oldukça özel bir meyvedir. Ezme, kırma ya da bu işlemler gerçekleştirilmeden yapılan zeytinler, tuzlu ya da tuzsuz olarak çeşitli tatlarla sofralarda yer bulmaktadır.

Salamura yöntemiyle belirli bir süre boyunca kapalı bir kap içerisinde içerisindeki acısının atılması beklenen yeşil zeytin, bu sürecin ardından kahvaltılık ürünler arasında yerini almaktadır. Besin değerinden içerisindeki vitamin ve minerallere kadar bir şifa kaynağı olan yeşil zeytin, diyet yapanların bir numaralı kahvaltı seçeneklerinden de biridir. Zira bir yeşil zeytin içerisinde neredeyse hiç kalori bulunmamaktadır. 1 yeşil zeytinin kalorisi sadece 6/kcal’dır. Sağlıklı beslenmek ve yeşil zeytinin içerisindeki şifa getiren özelliklerden yararlanmak isteyenler, kalori sıkıntısı olmadan bu eşsiz meyveyi rahatlıkla tüketebilir.

Yeşil Zeytin Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kahvaltılarda sofra üzerinde, salata içerisinde ve hatta çorbalarda kullanılan yeşil zeytin, harika bir tada sahip olması nedeniyle çokça yenilebilen bir meyvedir. Özellikle etli ve sulu yapısıyla doyum olmaz bir lezzet sunan yeşil zeytinin tüketimi keskin sınırlarla belirlenmemiştir. Bir yeşil zeytinin ne kadar tüketileceği kişiye bağlıdır. Fakat diyetisyenler tarafından yeşil zeytin kullanımında öneriler de bulunmaktadır. Bu öneriler öncesinde bir yeşil zeytinin içerisindeki besin değerlerine bakmak gerekmektedir.

Yeşil zeytin besin değerleri şunlardır;

  • 1 adet yeşil zeytin 6/Kcal’dır.
  • 1 adet yeşil zeytinde 0,06 gram protein, 0,11 gram karbonhidrat ve 0,08 mg. demir bulunmaktadır.
  • 1 adet yeşil zeytinin içerisinde 0,54 gram yağ bulunmaktadır.
  • 1 adet yeşil zeytinde 84 mg. sodyum, 1.8 mg. potasyum ve 3,6 mg kalsiyum bulunmaktadır.

Tüm bu değerlerin de göz önüne alınmasının ardından kişi düşük kalori ihtiyacını kapatmak adına bu ürünü kullanabilmektedir. Fakat diyetisyenler açısından yeşil zeytin kullanımı sınırlandırılmıştır. Zira diyetisyenlere göre, bir kişi en fazla 8 adet yeşil zeytin yemelidir.

Yeşil Zeytin Nasıl Tüketilebilir?

Yeşil zeytin, besin değeri, enfes tadı ve şifa kaynağı olmasıyla sofraların vazgeçilmez ürünü olarak görülmektedir. Adeta doğanın bir armağanı olan bu zeytinler, birçok alanda kendini göstermektedir. Salamura olarak bekletildikten sonra sofralarda yer bulan yeşil zeytin, içerisinde yağ ile de kendini göstermektedir. Hasat zamanının ardından yapılan işlemler sonrası yeşil zeytinden zeytinyağı elde edilmektedir. Mucizeleri burada da sınırlı kalmayan yeşil zeytin, bitkisel ilaç alanında da kullanılmaktadır. Çeşitli ilaçlarda şifa kaynağı amacıyla kullanılan yeşil zeytin, özellikle doğal ilaçlar arasında sıklıkla kullanılan kantaron yağıyla ön plana çıkmaktadır.

İlginizi çekebilir: Sofraların Vazgeçilmezi Zeytinyağı Kaç Kaloridir?

Yeşil Zeytin Bozulur mu?

Zeytinler doğru bir şekilde saklanmazsa her doğal ürün gibi bozulabilmektedir. Fakat zeytinleri özel kılan güzelliklerden biri uzun bir saklama sürecine sahip olmasıdır. Zeytinyağlarının uzun yıllar boyunca kullanılabildiği gerçeğinin yanı sıra salamura zeytinler de doğru saklama koşullarıyla yıllarca yenilebilmektedir.

Kariafarm Yeşil Zeytin Seçenekleri

Kariafarm.com sitesi üzerinde bulunan birbirinden özel ürünler arasında yeşil zeytinler de yerlerini almaktadır. Enfes tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan yeşil zeytinler, Kairafarm.com üzerinde 900 ve 1400 gramlık kavanozlarda paketlenerek, satışa sunulmaktadır.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi