Soğuk Sıkım Zeytinyağının Saça Faydaları

Soğuk Sıkım Zeytinyağının Saça Faydaları

Stres faktörü ve genetik bazı sorunlar nedeniyle kolaylıkla yıpranan ve hatta dökülen saçlar, birçok insan için hayat düzeninde problem yaratabilmektedir. Saçlarının canlı ve parlak gözükmesini ve hatta dökülme gibi sorunların önüne geçmek isteyenler, piyasada bulunan birçok kimyasal ürüne başvurmaktadır. Kullandıkları şampuanlardan özel yapım ürünlere kadar bu ürünlere başvuranlar, saçlarında oluşan problemlerin önüne geçmeye çalışmaktadır. Piyasada yer alan onlarca ürün arasında ön plana çıkan ve doğal besleyici mineralleriyle büyük fayda sağlayan soğuk sıkım zeytinyağı, uzun yıllardır en çok başvurulan bakım yöntemlerinin başını çekmektedir.

Zeytinyağı saça iyi gelir mi? Uzatır mı?

Zeytinyağının saça faydaları saymakla bitmemektedir. Besleyici özelliğiyle ön plana çıkan zeytinyağı, ne kadar sofralara özgü eşsiz bir ürün olsa da doğal özellikleriyle saçlar üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır. Besleyici özelliğiyle saç köklerini canlandıran zeytinyağı, saç ve kaşlara olumlu yönde etki yapmaktadır. Zeytinyağı ile saç bakımı yapanlar, bir süre sonra saçlarının güçlendiğini gözlemlemektedir. Buna ek olarak, güçlenen saç kökleriyle birlikte daha dayanıklı hale gelen saçlar, bu bakımın ardından yıpranma etkisinin azalmasıyla birlikte daha güçlü bir şekilde uzamaya başlamaktadır.

Zeytinyağının saça faydaları nelerdir? Nasıl uygulanır? Ne işe yarar?

Canlı saçlara sahip olmak adına uzun yıllardır başvurulan bir yöntem olan zeytinyağlı saç maskesi ve kürü, beraberinde büyük faydalar getirmektedir. Zeytinyağı içerisindeki besleyici faktörler sayesinde, bu bakımın uygulandığı saçların daha canlı ve güçlü olduğu gözlemlenmektedir. Peki zeytinyağlı saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

Zeytinyağı saç bakım ürünleri, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla yapılmaktadır. Uygulaması oldukça kolay olan bu bakım yöntemi, direkt olarak saça sürülerek yapılabilmektedir. Saça bir masaj yaparak yedirilmesi gereken zeytinyağının duştan hemen önce yapılması tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli bitkisel ürünlerle karıştırılarak da zeytinyağı saç bakımı yapılabilmektedir. Bir kap içerisinde karıştırılan bitkisel ürünler, saça uygulanmaktadır. Bu uygulama aşamasında saç diplerine özenle yağın yedirilmesi gerekmektedir. Tüm bu süreçlerin ardından durulama ve şampuan ile yıkama yapılması gerekmektedir.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağlı Limon Karışımının Faydaları

Zeytinyağı saç çıkarır mı?

Saç uzatmak isteyenlerin birincil olarak E vitamini alması gerekmektedir. Saç besleme ve çıkarmada etkili olan bu vitamin, zeytinyağı içerisinde bulunmaktadır. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla yapılan saç bakım ürünleri ya da direkt uygulanan saç maskesi bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması sonrasında saçların uzamaya başladığı gözlemlenmektedir.

Zeytinyağı saçta ne kadar kalmalı?

Saç köklerini güçlendirmek, canlı ve parlak bir görüntü ortaya çıkarmak isteyenlerin saçlarına uyguladığı başlıca bakım yöntemlerinden olan zeytinyağlı kürler, uygulama aşamasının ardından saç üzerinde belirli bir süre tutulmaktadır. Uygulanan bakıma göre bu süreç değişse de uzmanlar tarafından duş öncesinde yapılması ve yaklaşık 1 saat boyunca saç üzerinde tutulması tavsiye edilmektedir. Bu süreç içerisinde saçların zeytinyağını daha iyi emmesi ve etkili bir sonuç alınabilmesi için saç maskesi kullanılması önerilmektedir. Bu sürecin ardından girilen duşta saçtan zeytinyağının arındırılması gerekmektedir. İyi bir durulama işlemi yapıldıktan sonra saçın şampuanla yıkanması gerekmektedir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi