Zeytinyağı Bele Sürülür mü, Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı Bele Sürülür mü, Faydaları Nelerdir?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı yüzyıllardır doğal iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Cilt temizliğinden hastalıklara, spesifik rahatsızlıklardan iltihaplara kadar çeşitli problemlere organik bir çözüm olarak kullanılır. Direkt olarak cilt üzerine sürülebilen sağlıklı yağlar arasında yer alır. Araştırmalara göre erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının anti-inflamatuar etkisi, iltihapları azaltır ve içerdiği enzimler ağrılara iyi gelmektedir.

Bel ağrısı çekenler, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ile şifa bulabilirler. Bele zeytinyağı sürmek, ülkemizde sıklıkla rastlanan bir durumdur. Ağrılara şifa olması için organik ve hakiki zeytinyağı tüketimini artırabilir, direkt olarak bölgeye sürerek doğal yoldan tedavi uygulayabilirsiniz. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının cilt üzerine uygulanmasında herhangi bir yan etki bulunmaz. Bel bölgesine belli aralıklarla uygulayabilir, ağrılardan ve rahatsızlıklardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Zeytinyağı Bele İyi Gelir mi?

Bel ağrısının birçok nedeni vardır. Bazen yanlış bir hareketten bazı durumlarda ise hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı bele iyi gelir ve ağrıların hafiflemesini sağlar. Bunda etkili olan ise erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı içerisindeki E vitamini ve diğer bileşenlerdir. Doğal bir antioksidan olduğu için bel üzerine temas ettiğinde buradan deri altına ulaşarak ağrıya iyi gelir.

Her zeytinyağından aynı etki alınmayabilir. Tedavi amaçlı kullanılması için zeytinyağı içerisindeki polifenol değerinin yüksek olması gerekir. Bunun için ise organik ve soğuk sıkım zeytinyağı kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Çünkü soğuk sıkım zeytinyağında, vitamin ve mineral derecesi oldukça yüksektir.

Zeytinyağı Bel Ağrısını Geçirir mi?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Bel ve sırt ağrıları için bitkisel çözümler sunar. Bel bölgesine günlük olarak masaj yardımıyla yedirilirse, ciddi bir rahatsızlık olmaması durumunda bel ağrılarında iyileşme yaşayabilirsiniz. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını bir nevi ağrı kesici olarak düşünebilirsiniz fakat bel ağrısına neden olan altındaki hastalığa iyi gelmeyebilir.

Bel bölgesindeki hücrelerin onarımına ve iltihaplanmaya iyi gelir. Ağrıda hiç azalma olmuyorsa mutlaka uzman hekim desteği alınmalıdır. Yine bitkisel tedavi olarak uygulamaya devam edilebilir. Egzersizden kaynaklı bir bel ağrısıyla, kas gevşetici gibi düşünerek bölgeye sürebilirsiniz. Ağrıları hafifletir ve bölgede gevşemeye neden olarak iyileşmeye yardımcı olur.

Aynı şekilde sırt ağrısı da bel ağrısına benzerdir ve çeşitli sebeplerden ortaya çıkabilir. Günde 3-4 kere ağrı olan bölgeye masaj yardımıyla sürüldüğünde ağrılarda hafifleme, bölgede hücre onarımı gerçekleşmeye başlar. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının kimyasallar gibi bilinen bir yan etkisi olmadığı için rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda cildiniz beslenir ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Zeytinyağı Fıtığa İyi Gelir mi?

Fıtık çoğu kişinin hayat kalitesini düşüren ve bulunduğu bölgeye ağrı yapan bir hastalıktır. Fizik tedavi, ameliyat gibi tedavi yöntemlerine başvurulmadığında, bel fıtığı ve bu sebeple yaşanan bel ağrıları için zeytinyağı mucizesinden yararlanabilirsiniz. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının fıtık bölgesine uygulanması, hücrelerin yenilenmesinde etkilidir.

Aynı zamanda bölgedeki ağrının hafiflemesini sağlayarak, rahat bir uyku çekebilmeyi sağlar. Özellikle de bulunabilirse zeytinyağının posası fıtık tedavisinde doğal bir ilaç olarak görülmektedir. Fıtık olan bel bölgesine gece yatmadan masaj yaparak sürülürse, düzenli kullanımda olumlu sonuçlar alınabilir.

Zeytinyağı Bele Nasıl Sürülür?

Bel ağrısı çekenler, farklı şekillerde kürler hazırlayarak beline zeytinyağı uygulayabilir. Sürülecek miktarda erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını ısıtarak, masaj yardımıyla bele yedirebilirsiniz veya bekleterek daha sonra yıkayabilirsiniz. Her gece uyumadan bu şekilde yapılan masaj, ağrıların hafiflemesini sağlar. Aynı zamanda bölgeyi bir bez yardımıyla kapatarak nemli kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Bel ağrısı böbrek rahatsızlıklarından kaynaklanıyorsa, kum dökme ve taş düşürme gibi problemlere zeytinyağı yine iyi gelmektedir. Bu durumda hem bele sürülür hem de günlük olarak 1 kaşık içilebilir. Organik erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını ısıtarak ılık şekilde bele sürmek, bu problemlerin azalmasında etkilidir. Ayrıca üşütmelerde zeytinyağı içerisinde bal ve limon suyu eklenerek masaj yardımıyla bölgeye yedirilir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi