Ses Kısıklığı için Zeytinyağı İçebilirsiniz!

Ses Kısıklığı için Zeytinyağı İçebilirsiniz!

Ses kısıklığı herkesin başına gelebilen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Belli hastalıklar yüzünden ortaya çıkabileceği gibi ses tellerinin zorlanmasından dolayı da meydana gelebilir. Bu durum ise erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının eşsiz mucizesi sayesinde ortadan kaldırılabilir. Ses kısıklığı; sigara, reflü, yüksek sesle konuşmak veya bağırmak, alerji gibi sebeplerden oluşur. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ise bu nedenlere şifa olan özellikler taşır. Bazı durumlarda ise tıbbi tedavi zorunlu hale gelmektedir.

Şöyle ki bazı durumlarda ses kısıklığı daha ciddi hastalıklara işaret edebilir. Böyle durumlarda zeytinyağından verim alınamaz ve uzman hekim yardımı alınmalıdır. Bunlara örnek olarak ise tiroid bezindeki problemler, gırtlak kanseri ve nörolojik hastalıklar verilebilir. Bu nedenle 3-4 günden fazla süren ses kısıklığı için muhakkak doktor kontrolüne gitmelisiniz.

Zeytinyağı Ses Kısıklığına İyi Gelir mi?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı bilinen birçok ağrıya ve hastalığa iyi gelmesiyle alternatif tıp alanında oldukça popülerdir. Evlerde doğal yoldan tedavi uygulamaları erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı sayesinde sağlanır. Ses kısıklığı yaşandığında da erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ile şifa bulma ihtimaliniz yüksektir. Ses kısıklığı, ses tellerindeki ve boğazdaki tahribattan kaynaklanıyorsa zeytinyağı bölgedeki tahribatı azaltır.

İçerisindeki etkin maddeler ve vitaminlerin iyileştirme etkisi olduğu için ses tellerindeki yangına ve boğazdaki ağrıya iyi gelir. Viral hastalıklar ses kısıklığına neden olabilir. Bu durumda ise bir yandan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı boğazı yumuşatıp ses kısıklığına iyi gelirken, bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendirir. Farklı bitki ve karışımlar hazırlanarak doğal bir antibiyotik haline getirilebilir.

Bazı kişilerde psikolojik olarak etkilenme ve stres sonrası ses kısıklığı oldukça sık görülen bir durumdur. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı organik bir enerji kaynağıdır. Doğal olarak kişiye enerji vererek gün boyu stresten uzak durmayı sağlar. Aynı zamanda da ses tellerini onararak kısıklığın kısa sürede geçmesine yardımcıdır.

Zeytinyağı Ses Tellerini İyileştirir mi?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ses kısıklığına sebep olan ses tellerindeki iltihaplanmalara iyi gelmektedir. Ses tellerinin şişmesi ve tahriş olması boğazda ağrı hissedilmesine yol açar. 1 yemek kaşığı erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tüketimi ile bu ağrıların ve iltihaplanmanın geçmesi mümkündür. Zeytinyağının ağrılara iyi gelen özelliği ve iltihaplanmaları ortadan kaldırması sayesinde kısa sürede şifa bulunur.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı kullanırken iltihaplanmaya etki eden sigara ve alkol gibi durumlardan uzaklaşmak gerekir. Aksi halde erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve diğer çözüm yollarından fayda almak zorlaşır. Ses tellerinde yaşanan şişmelerde ise zeytinyağı etkilidir ve dışarıdan boynun sarılması eşliğinde daha hızlı sonuç almayı sağlar. Özellikle bu süreçte yüksek sesle konuşmamak, bağırmamak önerilir.

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitkisel Tedaviler

Ses kısıklığınız ciddi bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa, doğal yoldan çözümler bulmak oldukça kolaydır. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı mucizesi sayesinde 3-4 gün içerisinde şikayetlerde azalma, sesin tekrar aynı düzeye gelmesi ve ses tellerindeki tahribatta düzelme yaşanır. Sabah veya akşam erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ısıtılarak 1 kaşık kadar tüketilebilir. İltihap varsa zamanla sökülür ve bölgedeki bakterilerin oluşumu engellenir. Çünkü zeytinyağı antibakteriyel özellikte ve bitkisel bir antioksidandır.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağına ilave olarak zencefil ses kısıklığına iyi gelmektedir. Zencefil kaynatılır ve içerisine zeytinyağı eklenerek tüketilir. Direkt olarak tüketilemediği durumda ise zencefil erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla karıştırılarak boyun bölgesine yedirilir. Masaj yardımıyla sürülerek gece yatmadan önce sürülüp, sabaha kadar bekletilebilir. Cilt altına etki ederek kısıklığa ve boğaz ağrısının hafiflemesine yardımcı olur.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, bal ve limon ses kısıklığı ve ses tellerinin onarımında etkili olan bir reçetedir. Gargara şeklinde uygulanabilir. 1’er kaşık zeytinyağı, bal ve limon suyu karıştırılarak günde 1-2 kere gargara yapılırsa bölgenin iyileşmesi hızlanır. Direkt olarak aynı karışım tüketilebilirse, bağışıklık sistemini destekleyici etkisi de bulunmaktadır. Bu da üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan ses kısıklığının geçmesine ve doğal yoldan vitamin desteği almayı sağlar.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi