Geniz Akıntısında Zeytinyağı Mucizesi

Geniz Akıntısında Zeytinyağı Mucizesi

Geniz akıntısı normalde burun ve sinüs kanallarından sindirim sistemine iner ve bu olay hissedilmez. Bazen yatar pozisyondayken ya da vücutta hastalık olduğunda gerekenden fazla mukozayı boğazda hissederiz. Bu durum da hem öksürüğe hem de psikolojik olarak rahatsız hissetmeye neden olur. Ayrıca mide bulantısına yol açabilir. Tüm bunların bitkisel olarak çözümü ise zeytinyağı ile mümkündür.

Saf zeytinyağının içerisindeki zengin vitamin ve mineraller hastalıklara karşı güçlü olmaya yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi, iç organların ve vücut sisteminin direncini artırır. Fazla miktarda, yemek borusuna doğru rahatsız edici bir şekilde akan geniz akıntısı zeytinyağı sayesinde hafifletilebilir. Antioksidan özelliği sayesinde boğazda tahribatın oluşması engellenir.

Geniz Akıntısına Zeytinyağı İyi Gelir Mİ?

Geniz akıntısı gün içerisinde ve özellikle gece yatar pozisyonda çok rahatsız edicidir. Geniz akıntısının azalmasını sağlayan zeytinyağı doğal bir tedavi biçimidir. Bunun için her gün zeytinyağı içerek şifa bulabilirsiniz. Günlük olarak 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı tüketerek geniz akıntısını hafifletebilirsiniz. Bu sayede hissedilen rahatsızlık en aza indirgenir ve vücutta hastalık varsa zeytinyağının şifa etkisi sayesinde bağışıklık desteklenmiş olur.

Geniz akıntısının tedavisinde zeytinyağının yanında C vitamini yönünden yüksek olan limonun da tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağı tüketiminin ardından bol su içerek bölge rahatlatılabilir. Su içmek bu süreçte zeytinyağı kadar faydalıdır. Çünkü mukus tabakaları su sayesinde incelir ve geniz akıntısı azalır.,

Geniz Akıntısı İçin Zeytinyağı İçmek Zarar Verir Mi?                

Zeytinyağı geniz akıntısı şikayetinin yanında birçok hastalığa bitkisel çözüm olarak sunulmaktadır. Özellikle zeytinyağı içmek, geniz akıntısının yarattığı tahribatı önler ve antioksidan özelliği ile boğaz yollarının temizlenmesini sağlar. Zeytinyağı içmenin bilinen hiçbir zararı yoktur. Hangi sebeple olursa olsun aç veya tok karna içilebilir.

Yalnızca acımtırak tadı olan zeytinyağını direkt yutmakta zorlananlarda öğürme ya da mide bulantısı yaşanabilir. Bunu kolaylaştırmak için ise bal veya limon ile karıştırmayı deneyebilirsiniz. Geniz akıntısı sinüslerin dolmasından yani sinüzitten kaynaklıysa bal, limon ve zeytinyağını birlikte içerek vücut direncinizi artırabilirsiniz.

Geniz Akıntısına Zeytinyağıyla Çözüm

Geniz akıntısı ağrılarla birlikte görülüyorsa, özellikle de boğaz ve burun için etkili olan tarifleri uygulayabilirsiniz. Çeşitli bitkilerle karıştırılarak zeytinyağının etkisi artırılabilir. Örneğin; kulak, burun ve boğaz hastalıklarından kaynaklanan geniz akıntısının tedavisi için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 3-4 damla lavanta karışımı hazırlanır.

Bu karışımı boyun ve sırtınıza sürerek şifa bulabilirsiniz. Sabah akşam uygulanabilir olan karışım, en etkili bitkisel çözümler arasında yer alır. Gece yatmadan uygularsanız sabaha kadar vücut emilimi gerçekleşeceği için geniz akıntısı azalır ve buna neden olan hastalıklar hafifler. Geniz akıntısıyla birlikte boğaz ağrısı yaşanması muhtemeldir. Çünkü mukoza rahatsız edici oldukça öksürmeye meyilli hale geliriz ve boğazda sürekli gıcıklanma yaşanır.

Geniz akıntısıyla birlikte boğaz ağrısının çözümü; ılık zeytinyağının içerisinde 1 çorba kaşığı bal ilave edilerek tüketilmesidir. Bal ve zeytinyağı karışımı bölgeyi yumuşatır, geniz akıntısına iyi gelir. Zeytinyağı miktarını 1/3 oranında tutarsanız sabah, öğle ve akşam tüketebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde, alerjik olarak daha hassas olan kişilerde de geniz akıntısına oldukça sık rastlanır. Aynı zamanda mevsim geçişleri hastalıklara yakalanma ihtimalinin daha fazla olduğu zamanlardır.

Bu zamanlarda ise zeytinyağı, bal ve karabiber karışımı yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, geniz akıntısı şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz. Önlem amaçlı kullanılabileceği gibi geniz akıntısının hissedilir boyutlara gelmesiyle de uygulanmaya başlanabilir. Kilo kontrolü yapıyorsanız, zeytinyağı ve balı fazla tüketmemeniz gerekir. Kalori fazlasına neden olabilen karşımın tüketim miktarını günlük olarak azaltarak uygulayabilirsiniz.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi