Ozonlu Zeytinyağı Nedir?

Ozonlu Zeytinyağı Nedir?

Ozonlu zeytinyağı, soğuk sıkım zeytinyağı ile üretilir. Zeytinyağının yapısı, ozon yağıyla birleşince ortaya mucizevi bir karışım çıkar. Uzun yıllardır zeytinyağının antioksidan özelliğinden yararlanılırken, ozon ile birlikte birçok alanda kullanılmasıyla popüler hale gelmiştir. Ozon yağı adını ozon gazından alır ve zeytinyağı karışımı sayesinde geçmişte verem tedavisinde bile kullanılmıştır.

Ozonlu zeytinyağı şifasından yararlanmanız, özellikle sağlıklı bir cilde kavuşmanın anahtarıdır. Kimyasal ürünlerin yan etkileri ve vücuda zararı bilindiği için bu şekilde sağlıklı ve organik tüketimin önü açılır. Bilinen bir yan etkisi ya da zararı olmasa da cilt üzerine uygulandığında güneşe direkt olarak çıkılmaması önerilir.

Ozonlu Zeytinyağı Faydaları

Bitkisel yağ çeşitleri arasında olan ve alternatif tıp alanında da kullanılan ozonlu zeytinyağının sıvıya yakın bir kıvamı vardır. Bu nedenle çeşitli hastalıklar için cilt, saç ve birçok alanda rahatlıkla kullanılır ve faydası çoktur. Ozonlu zeytinyağı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sivilce ve aknelere doğal çözümdür. Çünkü güçlü bir antioksidan özelliği vardır.
  • Gözenek tıkanmalarına karşı önlem almak için kullanılabilir. Cilt temizliği ozonlu zeytinyağı ile yapılarak hem gözeneklerin tıkanması önlenir hem de tıkanmış gözenekleri derinlemesine temizleyerek açar.
  • Cilt hastalıklarına şifa olmaktadır. Özellikle egzama ve sedef hastalığı olanlar, ozonlu zeytinyağı ile çözüm bulabilir.
  • Vücuttaki iltihaplanmaların azalmasını ve ortadan kaybolmasını kolaylaştırır. Zeytinyağı tek başına iltihaplara iyi gelirken ozonlu zeytinyağı ile daha fazla verim alınır.
  • Geçmişten günümüze sıklıkla rastlanan uçuk ve aft gibi şikayetlerin, ağız çevresinde azalması ve tedavisinde oldukça faydalıdır.
  • Saç bakımı ve saç derisi sağlığında ozonlu zeytinyağının etkisi yüksektir. Kepek şikayeti yaşayanların, ozonlu zeytinyağı ile saç bakımı yapması önerilir.
  • Aynı zamanda ozonlu zeytinyağı ile yapılan saç bakımı, saçların ışıldamasını ve kaybolan nemi geri kazanmasını sağlar.
  • Zeytinyağı hücre yenilenmesinde etkili olan besinler arasındadır. Ozonlu zeytinyağı ile hücre yenilenme olasılığı artar. Bu nedenle çeşitli hastalıkların tedavisinde ek olarak kullanabilirsiniz.
  • Hemoroide iyi gelmesiyle bilinir. Bölgeye masaj yardımıyla uygulamak ağrının azalmasına ve şişlik varsa inmesine olanak tanır.
  • Ciltte meydana gelen böcek ısırığı gibi tahribat almış alanlara uygulanabilir ve kaşıntıyı ya da kızarıklığı doğal yoldan alır.
  • Tırnak mantarına iyi gelir.
  • Bebeklerde sık rastlanan pişiğe organik bir çözüm olarak sunulmuştur. Ozonlu zeytinyağı ile pişik olmuş alana pamuk yardımıyla uygulanır.
  • Kuru öksürük veya soğuk algınlığında, boğazdaki tahrişin hafiflemesini sağlar.

Ozonlu Zeytinyağı İle Cilt Bakımı

Ozonlu zeytinyağının faydası çok olduğu gibi en fazla cilt üzerinde kullanılmasıyla bilinir. Cilt hastalıklarına ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için rahatlıkla ozonlu zeytinyağını kullanabilirsiniz. Cildi kuru olanlar nemlendirmek için cilt üzerine farklı kimyasallar uygular.

Buna gerek kalmadan hiçbir zararı olmayan ozonlu zeytinyağı ile cilt masajı yapabilir, cildin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Cilt elastikiyetinde artış sağladığından yaşlanma karşıtı olarak değerlendirilebilir. Kırışıklık görünümünü azaltır ve yüze uygulamak mümkündür. Ozonlu zeytinyağının cilt bozuklukları ve lekeleri onarıcı etkisi vardır.

Ozonlu Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Cilt yapısında meydana gelen değişikliklerde, ozonlu zeytinyağı etkili bir çözüm sunar. Cildin yenilenmesini sağlar. Temizlediğiniz bölge üzerinde sabah ve akşam masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Antioksidan etkisi sayesinde sarkmaların önlenmesine ve derinin sıkılaşmasına yardımcıdır.

Sivilce tedavisinde kullanacak olanlar, ozonlu zeytinyağını sivilceli bölgeye sürebilir. Bu sayede hem sivilceler kurur ve ortadan kalkar hem de siyah nokta oluşumu engellenir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi