Kırmızı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Kırmızı kantaron yağı, ucu çiçekli kantaron bitkisinden elde edilirken hem içilerek hem de cilde sürülerek sıklıkla kullanılabilmektedir. Yaz aylarında toplanan ve kurutulan bitki, farklı aşamalardan geçirilerek yağa dönüştürülür. Yüzyıllardan beri kullanılan kantaron yağı günümüzde birçok ilacın ve kozmetik ürünün içeriğinde yer alır. Özellikle insan vücuduna sağladığı birçok fayda sayesinde adından söz ettiren kantaron yağının günlük rutinlere eklenmesi önerilir. Kantaron yağı, kırmızı ve sarı olmak üzere iki farklı seçeneğe sahiptir. Genellikle en bilindik olanı kırmızı olsa da sarı kantaron yağının da faydaları ve kullanımı aynıdır. Kırmızı olanın sarı kantaron yağından farkı taze bitkilerden yapılmış olmasıdır. Dolayısıyla dilediğiniz kantaron yağını kullanabilirsiniz.

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? İçilir mi?

Kantaron yağı ağızdan alınabildiği gibi cilde de sürülebilir. Ağızdan alınacağı zaman en fazla günde iki sefer bir tatlı kaşığı olarak tüketilmelidir. Aksi halde ne kadar yararlı bir yağ olsa da fazla kullanımlarda yan etkilere sahiptir. Bunun yanı sıra yaraların, enfeksiyonların ve problemli cilt bölgelerinin üzerine gece yatmadan önce 8-10 damla sürülerek, masaj yapmak da yağın kullanım şekillerinden biridir. En yaygın kantaron yağı kullanımı genellikle bu şekildedir. Özellikle ciltte bulunan birçok yara izini geçirmesinden dolayı da kadınlar arasında sıklıkla tercih edilir.

Cildin yanı sıra saç sağlığına da iyi gelen kantaron yağı, duşa girmeden yarım saat önce uygulanmalıdır. Bir miktar kantaron yağı dökülerek, saç diplerine masaj yapılmalıdır. Masaj sonrasında yaklaşık yarım saat bekledikten sonra duşa girilmeli ve saç tamamen yağdan arındırılmalıdır. İster cildinize uygulayın isterseniz de ağız yoluyla alın kantaron yağının günlük kullanımına dikkat edilmelidir. Ayrıca kronik bir hastalığınız varsa ya da çok alerjik bir yapıya sahipseniz doktorunuza danışmadan kullanmamanız önerilir.

Kırmızı Kantaron Yağının Faydaları

Hem cilt hem de vücut sağlığı için kullanılan kırmızı kantaron yağının faydaları şu şekilde sıralanır;

  • Kantaron yağı, antiseptik özelliği sayesinde vücuda mikropların girmesinde engelleyici bir görev görür. Ayrıca vücutta yer alan mikroplarla savaşma konusunda sizlere yardımcı olur.
  • İltihaplı yaralarda, yaranın hızlı iyileşmesine destek olur.
  • Ciltte oluşan her türlü lekeye iyi gelir.
  • Hücrelerin daha hızlı yenilenmesine yardımcı olur.
  • Ağız yoluyla tüketilen kantaron yağı, kan şekerini düşürerek, insülin direncinin dengelenmesine destek olur.
  • Kantaron yağı, bağırsak hareketlerini düzenleyerek ishal ve kabızı da önler.
  • Sivilcelere iyi gelen kantaron yağı, aynı zamanda sivilce oluşumu da engeller.
  • Ağrı kesici özelliğe sahip olan kantaron yağı özellikle eklem ve kas ağrısı için sıklıkla tercih edilir.
  • Saç sağlına iyi gelen kantaron yağı, kepek ve saç dökülmesinin engellenmesinde yardımcı olur.
  • Cildin nem oranını arttıran kantaron yağı, yaşlanmayı geciktirerek kırışıklıkları önler.

Kariafarm Kırmızı Kantaron Yağı

Kariafarm kırmızı kantaron yağı kullananlar vücuda sağladığı birçok fayda nedeniyle üründen memnun kalmışlardır. Özenle ve üstün bir kaliteyle hazırlanan kırmızı kantaron yağı, her yaştan ve cinsiyetten kişinin günlük olarak kullanması gereken yağlar arasındadır. Yağ, günde iki sefer ağız yoluyla tüketilebildiği gibi saçlarda ve ciltte de sıklıkla tercih edilir. Özellikle cilt sağlığı açısından taşıdığı önemden dolayı kadınlar tarafından rağbet görmektedir. Aynı zamanda kemik gelişimine ve metabolizmaya olan katkısından dolayı da aileler çocukları için sıklıkla tercih eder. Siz de doğal kırmızı kantaron yağlarından satın almak için kariafarm.com’u ziyaret edin!

 


Daha eski gönderi daha yeni gönderi