Zeytinyağının Kalbe Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağının Kalbe Faydaları Nelerdir?

İnsan sağlığını destekleyen en önemli besinler arasında gösterilen zeytinyağı, kalp ve damar sağlığını büyük ölçüde koruyabilme özelliğine sahiptir. İyi kolesterolü yükselterek kötü kolesterolü düşüren zeytinyağının etkili bir antioksidan kaynağı olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda günde 2 kaşık zeytinyağı yemenin kalp üzerinde olumlu etkiler gösterdiği ortaya konulmaktadır. Peki zeytinyağının kalbe faydaları nelerdir?

Sabah kahvaltılarda ekmek banarak, salatalara eklenerek veya yemeklerde kullanılarak tüketilebilen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı aynı zamanda lezzetli tadıyla da mutfakların vazgeçilmezi konumunda yer almaktadır. İçerisinde pek çok değerli vitamin ve minerali barındıran zeytinyağı, kişiye verdiği enerjiyle birlikte çok uzun yıllardır tüketilmeye devam etmektedir.

Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan, organ ve dokuların yaşlanmasını geciktiren zeytinyağı, kalp krizini azaltarak damar hastalıklarının da önüne geçilmesine etki etmektedir. Mideyi rahatlatıcı özelliği de bulunan zeytinyağının doğal olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Aynı zamanda asit oranının da ideal seviyelerde olmasına özen gösterilmesi gereken polifenollü zeytinyağı her derde deva bir besin kaynağı olarak güvenle tüketilebilmektedir.

Zeytinyağının Kalp ve Damarlara Sağladığı Faydalar

Zeytinyağının kalp ve damarlara faydası, kişinin uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesini doğrudan etkileyebilmektedir. Zeytinyağı tüketimiyle birlikte kalp ve damar sağlığına fayda sağlamak için öncelikle tüketilen yağların özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda güvenilir olmayan zeytinyağları, kişi üzerinde metabolik sendrom adı verilen bir rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Bu da beraberinde damar sertliği, kolesterol ve benzeri hastalıkların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Kaliteli ve güvenilir markalara ait zeytinyağı ise kalp ve damar sağlığına birçok açıdan fayda sağlamaktadır:

Kolesterolü Düşürerek Damar Sertliğini Önler

Zeytinyağı, içeriği dahilinde tekli doymamış yağ asitlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Bu nedenle diğer tüketilen yağlarda olduğu şekilde kolesterol ve trigliserit değerlerinin artmasına sebep olmamaktadır. Bununla beraber erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL değerini düşürerek dolayısıyla damar sertliği oluşumunu engellemektedir.

Damar Kireçlenmesine Karşı Korur

 Zeytinyağı, ana ve kılcal damarlardaki kireçlenmeyi doğrudan önleyebilmektedir. Öte yandan lipit taneciklerinin oluşmasını engelleyen yağ, kanın dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu etkisiyle birlikte hipertansiyon ve çeşitli rahatsızlıkların meydana gelme ihtimalini ortadan kaldırmaktadır.



Kalp Krizine Karşı Duvar Oluşturur

Kalp krizine karşı önemli bir kalkan olarak kullanılan zeytinyağı, damar tıkanıklığını önleyerek bu etkisini göstermektedir. Yapılan araştırmalar zeytinyağının kalp krizi üzerindeki faydalarını ortaya koymaktadır. Özellikle soğuk sıkım zeytinyağı içmek, kalp sağlığını önemli ölçüde desteklemektedir.

Zeytinyağı Damarları Açar mı?

Zeytinyağı, damarların sertleşmesini önleyerek damar yollarının kapanmasına engel teşkil etmektedir. Böylece damarları açıcı bir özelliğe sahip olan zeytinyağı, dolaylı yoldan birçok hastalığın meydana gelebilmesini de engelleyebilmektedir.

Kariafarm Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını en lezzetli şekilde bulabileceğiniz Kariafarm, 350 polifenol 0.4 asit özelliğiyle her türlü damak tadına hitap etmektedir. Extra virgin özelliğe sahip olan Kariafarm zeytinyağları, katkı maddesi olmadan sofralarınıza ulaşmaktadır. Siz de doğal yöntemlerle elde edilen soğuk sıkım zeytinyağını deneyimlemek, zinde bir vücuda sahip olmak için hemen sipariş verebilir, bu eşsiz lezzetin tadına bakabilirsiniz!


Daha eski gönderi daha yeni gönderi