Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Ebegümeciler ’den olan bamya ülkemizde daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştiriliyor. Çoğumuzun da sofralarından eksik etmediği zeytinyağlı bamya yemeği, lezzetinden hariç içindeki besin değerlerinden dolayı da çok seviliyor. Sağlığa faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bamyayı taze ve kurutarak da tüketebiliriz. Zeytinyağlı bamya yemeğini severek yemenin bir güzel yanı da oldukça kolay bir şekilde soflarımıza hazırlayabiliyor olmamızdır. Sizlere en iyi zeytinyağlı bamya yemeği tarifi vermek için kollarımızı sıvıyoruz.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Zeytinyağlı bamya yemeğini yapmak için gerekli olan malzemeler her evde bulunan türden olup yapması da bir o kadar eğlencelidir. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda zeytinyağlı bamya yemeği sıklıkla yapılmaktadır deyip tarif için malzemelere geçiyoruz. Vermiş olduğumuz malzemeler 2-4 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırıp eksiltebilirsiniz.

  • 1 adet soğan
  • Yarım kg bamya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?  

Zeytinyağlı bamya nasıl yapılır sizlere en güzel haliyle açıklıyoruz. Zeytinyağlı bamya yemeği için gerekli malzemeleri elde ettikten sonra yapım aşamasına geçelim. İlk önce bamyalarımızın sap kısımlarını ayıklayıp önceden hazırladığımız limonlu suyun içine atabilirsiniz. Yemeklik doğradığınız soğanları da zeytinyağında salça ile birlikte kavurun. Rendelediğiniz domateslerinizi de sarımsak ile birlikte tencereye alın, domatesler suyunu saldıktan sonra bamyaları da ekleyip sıcak suyunu, tuzunu, şekeri ve limon suyunu da ekleyip yaklaşık 25 dakika pişirme sonunda afiyetle yiyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Yapımının Püf Noktaları

Zeytinyağlı bamya püf noktaları yemeğin lezzetini almasında önemli rol oynar. Püf noktası olarak ilk sırada bamyaların saplarını keserken çok derine inmemek gerekir ayrıca bamyanın sünmemesi içinde temizledikten sonra limonlu suyun için de 10 dakika kadar bekletilmesidir. Zeytinyağlı bamya yemeğinin suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamak ta gerekir aksi takdirde bamyalar ezilebilir.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Pişirme Önerileri

Zeytinyağlı bamya yemeğinin Tencereye ilave ettiğiniz bamyaları çok sıklıkla karıştırmamanız gerekir. Bamya çok kısa sürede pişen bir sebze olduğu için (25 dk kadar)  kısık ateşte pişirilmesi ve yumuşadıktan sonrada ocaktan almak gerekir. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Kalorisi

Zeytinyağlı bamya yemeğinin kalorisi bir kişi için ortalama 30 kaloridir. Düşük kalorili olan bamya bir o kadar da insan vücuduna inanılmaz  faydalar sağlar.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi