Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Yemek Yapılır mı?

Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Yemek Yapılır mı?

Soğuk sıkma zeytinyağı genellikle salata ve mezelerde kullanılmaktadır. Doğal zeytinyağları, üretim aşaması sırasında farklı yöntemler uygulanarak çeşitli türlere ayrılmaktadır. 27 °C’nin altındaki bir sıcaklıkta ekstrakte edilerek yani soğuk pres uygulanarak yapılan soğuk sıkım zeytinyağı, lezzet ve aroma açısından oldukça zengindir. Zeytinyağından en yüksek kaliteyi almak adına soğuk baskı yöntemiyle ilk hasattan itibaren soğuk sıkım yöntemi uygulanmaktadır.

Asit oranı olarak da riviera yani sıcak sıkım versiyonuna göre daha fazla asit bazlı olan soğuk sıkım zeytinyağı, içerisindeki trigliseritler ve gliserol ile oldukça sağlıklı bir üründür. Sahip olduğu tüm özelliklerle sofraların olmazsa olmaz lezzeti olan soğuk sıkım zeytinyağı, her ne kadar salata ve mezeleri tatlandırmasıyla bilinse de yemek yapmak amacıyla da kullanılabilmektedir.  Yemeklerinin içerisinde soğuk sıkım zeytinyağı kullanmak isteyenler, rahatlıkla bu ürünün eşsiz lezzetiyle sofralarını tatlandırabilmektedir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Yapılan Yemekler

Yemeklerin içerisinde kullanılan malzemelerin ne olduğu kadar, tercih edilen yağ çeşidinin de ne olduğu çok önemlidir. Yemekleri tatlandırmak ve malzemelerin lezzetine lezzet katmak adına kullanılan çeşitli yağlar, yemek yapanlar tarafından damak zevklerine göre tercih edilebilmektedir. Tüm yağlar arasında hem sağlıklı yemekler yemek isteyenler hem de kullanılan malzemelere eşsiz bir tat vermesi açısından soğuk sıkım zeytinyağı sıklıkla sofralarda yer almaktadır.

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla yapılan yemeklerin lezzeti, diğer çeşit yağlardan oldukça farklıdır. Kendine has tadıyla yemeklerde kendini hissettiren bu yağ ile çeşit çeşit yemek yapılabilmektedir. Bu yağ ile çeşitli yemekler yapılabilmektedir. Bunların hepsini bir çatı altında toplamak gerekirse, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla salata, meze ve sebze içeren çeşitli yemekler yapılabilmektedir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Sıcak Yemeklerde Kullanılır mı?

Sıcak yemeklerde genellikle aroması daha az olan riviera zeytinyağı kullanılmaktadır. Kullanıcılar, yemeklerin tadını bastırmaması için bu yağı tercih etmektedir. Fakat aroması hafif olan sıcak yemeklerde soğuk sızma zeytinyağı da kullanılabilmektedir. Yemeklerde daha yoğun zeytinyağı lezzetini tercih edenler, bu yağ ile sofralarını tatlandırmaktadır.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Kızartma Yapılır mı?

Çeşitli lezzetleri daha da tatlandırmak adına kullanılan hakiki yağlar arasında özellikle soğuk sıkım zeytinyağı besleyiciliğiyle ön plana çıkmaktadır. Diğer yağlara göre daha baskın bir lezzete sahip olan soğuk sıkım zeytinyağı, kullanıldığı her yemekte kendini yoğun bir şekilde hissettirmektedir. Genellikle soğuk yemeklerde kullanılan bu yağ, zaman zaman sıcak lezzetler içerisinde de kendini göstermektedir. Bunun yanı sıra, kızartma yemeklerinde de kullanılabilen soğuk sıkım zeytinyağının mutfakta yapılan her türlü lezzet içerisinde eşsiz tadından faydalanılabilmektedir.

Kariafarm Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Doğadaki en besleyici ve en sağlıklı ürünlerden biri olan zeytinyağını sofralara harika bir şekilde sunan Kariafarm, hem sıcak hem de soğuk baskı yöntemleriyle yapılan bu yağlardaki kalitesiyle adını duyurmayı başarmıştır. Birbirinden güzel ürünlere sahip olan Kariafarm’ın erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları, tatlarıyla damakta unutulmaz bir haz bırakmaktadır. Bu eşsiz tadı damaklarda bırakan Kariafarm erken hasat soğuk sıkma zeytinyağı ürünlerine yakından bakmak gerekirse, müşterinin beğenisine sunulan yağlar şunlardır;

  • Zeytin Sütü
  • Kantaron Yağı
  • Erken Hasat Genç Zeytin Soğuk Sıkım Zeytinyağı
  • Natürel Sızma Zeytinyağı

Birbirinden hoş şişeleme seçenekleri ve tercihe uygun litre avantajlarıyla Kariafarm erken hasat soğuk sıkma zeytinyağları, Kariafarm.com üzerinde sizleri bekliyor!


Daha eski gönderi daha yeni gönderi