Yüze Zeytinyağı Sürülür mü?

Yüze Zeytinyağı Sürülür mü?

Zeytinyağı yalnızca yemeklerde lezzet amaçlı kullanılmaz, direkt olarak vücudun belli bölgelerine uygulanarak mucizesinden yararlanılabilir. Yüze zeytinyağı sürmek, birçok açıdan cilt üzerindeki olumsuzlukların giderilmesinde etkilidir. Yüz bakımınızı, doğal içeriklerden sağlamak kimyasalların zararlarından da uzak durmayı sağlar.

Bitkisel çözümler arasında cilt üzerinde en etkili sonuçlar, zeytinyağı sayesinde alınır. Yüze zeytinyağı sürüp uyumak bu anlamda uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Ayrıca direkt olarak pamuk yardımıyla veya masaj yaparak da yüze yedirebilirsiniz.

Zeytinyağının Yüze Faydaları

Zeytinyağının bilinen faydaları hastalıklara iyi gelmesinin dışında, cilt bakımı için de oldukça fazladır. Yüze uygulanabilir, saça uygulanabilir ve vücudun çoğu noktasına farklı şifaların işlemesini sağlar. Direkt olarak spesifik hastalıklara ve yüzde meydana gelen cilt hastalıklarına faydası göz ardı edilemez. Zeytinyağının yüze faydaları;

  • Güneş lekelerinin azalmasını sağlar. Zararlı güneş ışınları, yüzde farklı boyutlarda lekelenmeye neden olur. Zeytinyağını yüzünüze sürerek bu lekelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gözaltı şişliklerini azaltır. Gözaltı şişliği çoğu zaman ırsi, çoğu zaman ise yorgunluğa bağlı olarak gelişir. Belli aralıklarla düzenli bir şekilde zeytinyağı sürülmesi gözaltı şişliklerinde gözle görülür şekilde azalmaya yardımcı olur.
  • Gözenek temizliğinde etkilidir. Yüze zeytinyağı sürüldüğünde, gözenekler tıkanmaz. Aksine tıkanmış gözenekler açılır ve derinlemesine temizlik gerçekleşir.
  • Doğal bir makyaj temizleyicidir. Makyajınızı hazırlayacağınız zeytinyağı ile çıkarabilirsiniz. Bu sayede yüzde makyaj kalıntısı kalmaz ve cilt beslenir.
  • Nemlendirici olarak kullanılabilir. Zeytinyağı, cildin nemlenmesinde etkili olduğu için doğal bir nemlendirici görevi görür. Kuru cilde sahip olanlar, belli aralıklarla yüzüne zeytinyağı uygulayarak yaşanan kuruluğu ortadan kaldırabilir. Kuruluğun sebep olduğu soyulma ve kızarıklıklar mevcutsa, bunların tedavisi de zeytinyağı uygulaması ile yapılabilir.
  • Zeytinyağı yaşlanma karşıtıdır. İçeriğindeki hücre yenilenmesini sağlayan maddeler sayesinde, kırışıklıkların oluşumunu engeller ve daha sıkı bir cilde sahip olmada etkili çözümler sunar.
  • İltihaplanma karşıtıdır. Yüzde meydana gelen iltihaplanmalar akne olarak ortaya çıkar. Görünüş olarak da çoğu kişiye rahatsızlık vermektedir. Zeytinyağının antibakteriyel özelliği sayesinde yüzdeki sivilcelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Zeytinyağı Yüze Sürülür Mü?

Zeytinyağının bilinen bir zararı olmadığı için rahatlıkla yüze sürülebilir. Geçmişten günümüze yüz bakımında bazı kadınların güzellik sırrı olarak zeytinyağı gösterilmektedir. Yüze sürülebilir olan zeytinyağını farklı yağ ve bitkilerle karıştırarak, doğal bir reçete çıkartabilirsiniz. Böylece hem sağlıklı hem de yan etki yaşamadan rahatlıkla cilt bakımı yapılabilir.

Yüzdeki kırışıklıklar için zeytinyağı organik çözümler arasında bulunur. Antioksidan etkisi ve hücre yenilemedeki durumu, zeytinyağının kırışıklık görünümünü azalttığını göstermiştir. Gece uyumadan, gündüz veya uyurken zeytinyağı ile kırışıklık olan bölgeye masaj yaparak yedirebilirsiniz. Kırışıklık dışında yüzde meydana gelen sarkmalar için de şifalıdır. Sıkılaşmayı sağlayarak yüzünüzün daha canlı ve genç durmasında etkili sonuçlar doğurur.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yüze Zeytinyağı Sürmek Kıllanma Yapar Mı?

Zeytinyağının içilmeden direkt olarak cilt üzerine uygulanması oldukça yaygındır. Yüze zeytinyağı sürmenin bir zararı yoktur ve kıllanma yapmaz. Aksine cildi yumuşatarak, parlak ve canlı gözükmesini sağlar. Yüzün beslenmesi, tüylerde artışa sebep olmayacağı için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Tüylenme ve sivilce, yüzde istenmeyen durumlardır. Her iki duruma da zeytinyağının sebep olduğu görülmemiştir. Sivilcelerden zeytinyağı mucizesiyle kurtulmak ise oldukça kolaydır. Zeytinyağı hem sivilce oluşumunu engeller hem de var olan sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Yüzde Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağını yüzünüzde farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Direkt olarak uygulanabileceği gibi farklı gıda ve bitkilerle karıştırılarak daha fazla etkili olması sağlanabilir. En fazla uygulanan yöntem zeytinyağının direkt olarak yüze masaj yardımıyla yedirilmesidir.

İçerisine ek olarak limon suyu katılabilir. Limon C vitamini içerir ve antioksidandır. Zeytinyağı ile yüze uygulandığında cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda bu karışımın içerisine bir miktar bal eklenerek yüz maskesi yapılabilir. Yarım saat kadar bekledikten sonra yıkayarak, cildinizdeki değişimi fark edebilirsiniz.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi