Zeytin Faydaları ile Vücudunuzu Destekleyin!

Zeytin Faydaları ile Vücudunuzu Destekleyin!

Zeytin, yalnızca tadı ile değil sunduğu faydalarıyla da en çok tercih edilen besin kaynaklarından biri konumundadır. Birbirinden farklı mucizevi faydaları bulunan zeytinin düzenli olarak tüketilmesi hâlinde pek çok hastalığın bertaraf edilebildiği bilinmektedir. Kahvaltılarda tüketildiğinde tansiyonu dengeleme özelliğine sahip olan zeytin, aynı zamanda gün içerisinde insanın ihtiyaç duyduğu yağ ihtiyacının da önemli bir bölümünü karşılamaktadır.

Zeytinin çekirdeği ve yaprağı da faydaları bakımından insan sağlığına büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle çay şeklinde demlenebilen zeytin yaprağı sindirim sorunlarına iyi gelmektedir. Öte yandan zeytin çekirdeği ise alternatif tıp kapsamında öğütüldükten sonra yutularak veya demlenerek tüketilebilmektedir. Sindirim sisteminden bağışıklığa kadar insan vücudunu farklı yönlerden destekleyen zeytin, aynı zamanda enerji vererek zinde bir gün geçirebilmeye etki edebilmektedir.

Metabolizma hızını artıran zeytin, kişinin yorgun hissetmesini engelleyerek zengin besin değeri ile birlikte pek çok vitamin ve minerali aynı anda sunmaktadır. Saymakla bitmeyen zeytinin faydaları, kanserden kemik gelişimine, beyin sağlığından göze kadar birçok alanda adından söz ettirmektedir.

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin yemenin faydaları arasında birbirinden önemli detaylar bulunmaktadır. Sahip olduğu zengin besin değerleri ile birlikte insanın günlük olarak alması gerektiği mineralleri, yağ asitleri ve vitaminleri içeren zeytinin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kanseri Önler

Zeytin, içerdiği A ve E vitaminleri ile birlikte kanser oluşumuna sebep olan tümör oluşumlarını önleyebilmektedir. Vücudun, kanser tümörlerine karşı koruyucu kalkan üretmesine yardımcı olan zeytin, günlük düzenli olarak tüketildiğinde birçok kronik hastalığın oluşumunu da engelleyebilmektedir. Mide ve kolon kanserlerinde de etkili olduğu bilinen zeytin, oleik asit ve yüksek antioksidan içeriğiyle birlikte vücut sağlığını korumaktadır.

  • Göz Sağlığını Destekler

A vitamini zengini olan zeytin, bu bağlamda görme ile ilgili rahatsızlıkların belirtilerini önemli ölçüde azaltabilmektedir. Göz için son derece faydalı olan A vitamini ile birlikte zeytin katarakt, glokom ve sarı nokta hastalığı gibi rahatsızlıklara karşı etkisini göstermektedir.

  • Kalp Sağlığını Korur

Zeytin, sahip olduğu oleik asit ile birlikte kötü kolesterol olarak bilinen LDL sevilerini düşürmektedir. Böylece kalp sağlığını koruyan zeytin, kalp krizi riskinin en aza inmesine yardımcı olmaktadır. Kan basıncını düzene sokarak çeşitli hastalıkların oluşumunu engelleyen zeytin, bu bağlamda günlük tüketilmesi gereken besinler arasında gösterilmektedir.

  • Saçı ve Cildi Yeniler

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zeytin, içerdiği E vitamini ile birlikte saç ve cilt sağlığını desteklemektedir. Yağ asitleri bakımından da zengin olan besin, saçların daha sağlıklı olmasını desteklemektedir. Aynı zamanda ultraviyole ışınlarına maruz kalan cildi koruyan zeytin, gözeneklerin sıkılaşmasına da yardımcı olmaktadır.

  • Sindirim Sistemini Düzenler

Tekli doymamış yağ asitlerini içeren zeytin, E vitamini desteğiyle birlikte serbest radikallerin vücuda verdiği zararları en az düzeye indirebilmektedir. Mide asit dengesini korumada etkili olan zeytin, sindirim sistemini düzenleyerek safra oluşumu gibi durumların önüne geçebilmektedir. Metabolizmayı hızlandıran zeytin, böylece kilo verme sürecini de desteklemektedir.

Zeytin Günde Ne Kadar Tüketilmelidir?

Zeytinin faydalarıyla vücut sağlığını destekleyebilmek için günlük olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda günde en az 7 adet zeytin tüketilmesinin, kişinin sağlığını koruyabilmesi açısından yeterli olduğu düşünülmektedir. Bu sayı, kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak fazla zeytin tüketmenin bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağının Kalbe Faydaları Nelerdir?

Kariafarm Siyah ve Yeşil Zeytin

Güney Ege’nin en lezzetli zeytinlerini dallarından topladıktan sonra tesislerinde işleyerek tüketiciler ile buluşturmaktadır. Son teknolojik imkânlarla donatılmış tesislerinde, doğa ve çevre odaklı bir işleme sürecine tabi tutulan zeytinler, hijyenik şekilde ambalajlanarak evlerinize kadar ulaşmaktadır. Siz de Ege’nin tadı damağınızda kalacak olan zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini deneyimlemek isterseniz, 2019’dan bu yana hizmet veren güvenilir markalardan biri olan Kariafarm’ı tercih edebilirsiniz.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi