Zeytin Kilo Aldırır mı?

Zeytin Kilo Aldırır mı?

Birbirinden farklı çeşitleri olan, lezzetinin yanı sıra faydalarıyla da bilinen zeytinler doğanın adeta insanoğluna armağanlarından sadece bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Özellikle sağlıklı bir vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran zeytin, aynı zamanda kilo vermek isteyenlerin de odak noktasında olan bir besin kaynağı olarak tüketilmektedir. Peki özellikle diyet sürecinde olanların tükettiği zeytin kilo aldırır mı?

Uzman diyetisyenler tarafından da yapılan açıklamalar doğrultusunda zeytinin, kilo aldırmayan ve hatta aksine kilo vermeye yardımcı olan besin kaynaklarından biri olduğu bilgisine ulaşılabilmektedir. Yüksek posa değeri sayesinde uzun süreli tok hissedebilmeye yardımcı olan zeytinin, aynı zamanda faydalı yağlar içermesinden ötürü de insan sağlığını desteklediği bilinmektedir. Yaklaşık 5-6 adet zeytinin 45 kcal enerjiye denk gelmesi de bu besin kaynağının insanın günlük olarak ihtiyaç duyduğu enerji miktarının önemli bölümünü karşıladığını göstermektedir.

Zeytin Nasıl Tüketilmelidir? Besin Değerleri

Zeytin, günlük yeme alışkanlıklarına bağlı olarak her öğünde rahatlıkla tüketilebilen bir besin kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Sabahları kahvaltıda, öğle saatlerinde sandviçlerin arasında ve akşam yemeklerinde ise salatalarda tercih edilebilen zeytin, diyetler sırasında da rahatlıkla tüketilebilmektedir. Özellikle uzman doktorlar bu konuda bir ortalama belirleyerek günde 7 adet zeytin yemenin insan sağlığına birçok yönden fayda sağladığını belirtmektedir. Doğal yöntemlerle elde edilen zeytinlerin yan etkisi olmadığından tüketimi konusunda herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Besin değeri bakımından oldukça zengin olan zeytinin 1 porsiyonu 47,61 kcal kalori içermektedir. 100 gramlık zeytinde 11 g yağ, 735 mg sodyum, 8 mg potasyum, 6 g karbonhidrat, 0,8 g protein, 0,9 mg c vitamini, 3,3 mg demir, 4 mg magnezyum, ve 88 mg kalsiyum bulunmaktadır.

Zeytinyağı Kilo Aldırır mı?

Zeytinyağı, posalı bir besin olan zeytinden üretilmesinden ötürü uzun süre tok tutabilme hissi yaratmaktadır. Bu sayede iştahı bastıran zeytinyağı, kişinin kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Aşırıya kaçmadan günlük düzenli olarak tüketilen zeytinyağının, hiçbir şekilde kilo alımına sebebiyet vermediği bilinmektedir. Aksine kişinin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran zeytinyağı, aynı zamanda lezzetli tadıyla da yemekleri taçlandırmaktadır.

Özellikle diyet sürecinde olanların reçetelerinde sıklıkla yer verdiği zeytinyağının tamamen doğal olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Katkı maddeli veya farklı kimyasallar içeren zeytinyağları, kilo aldırmanın yanı sıra insan sağlığı üzerinde tehlikeli olabilmektedir. Bu sebeple mutlaka güvenilen firmaların tercih edilmesi gerekmektedir.

İlginizi çekebilir: Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

Kariafarm Zeytin ve Zeytinyağları

Kariafarm, en yüksek kalitedeki zeytin ve zeytinyağlarıyla birlikte hizmet vermeye devam etmektedir. Zeytinleri dallarından büyük bir titizlikle toplayan Kariafarm, son teknolojiyle donatılmış tesislerinde işledikten sonra ambalajlayarak sofranıza kadar ulaştırmaktadır. 2019’dan bu yana faaliyet gösteren Karifarm, siyah zeytin başta olmak üzere tüm çeşitleriyle hizmet vermeye devam etmektedir. Siz de Güney Ege’nin lezzetli yeşil zeytin çeşitlerini deneyimlemek için hemen Kariafarm’a ulaşarak siparişlerinizi verebilirsiniz.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi