Zeytinyağı ile Kabızlığa Anında Çözüm Üretin!

Zeytinyağı ile Kabızlığa Anında Çözüm Üretin!

Faydalarının saymakla bitmediği zeytinyağı, insan sağlığına doğrudan katkı sağlayan besinlerin başında gelmektedir. Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden olan zeytinyağı, birçok yemeğe lezzet katarken, farklı yönleriyle de adından söz ettirmektedir. Kalp ve damar hastalıklarından kolesterole kadar pek çok faydası bulunan zeytinyağının bir başka özelliği ise sindirim sorunlarına etki etmesidir. Bu bağlamda kabızlığa çözüm sunan zeytinyağı, ince bağırsağı çalıştırarak kolesistokinin salgısının üremesine yardımcı olmaktadır.

Katı yiyeceklerin bağırsaklar üzerinden geçişlerini hızlandıran zeytinyağı, aynı zamanda vücudun sindirim sistemini koruyarak müshil görevi görmektedir. Laksatif etkiye sahip olan zeytinyağı, bu manada devamlı olarak kabızlık sorunu yaşayanlar tarafından günlük olarak tüketilmelidir. Sabahları aç karnına 2 kaşık yenilen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, kabızlık da dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığa doğal olarak tedavi sunmaktadır. Ancak bu noktada zeytinyağının tamamen doğal olmasına dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.

Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelir mi?

Zeytinyağı, sindirim ile ilgili yaşanan rahatsızlıklar için alternatif bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Özellikle erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, sahip olduğu asit derecesi ile birlikte kabızlık gibi rahatsızlıklara iyi gelebilmektedir. Bağırsakları rahatlatarak sindirimi hızlandıran ve böylece kabızlığı önleyen zeytinyağı, genellikle hamilelikte yaşanan bu sorunlara doğal çözümler üretebilmektedir.

Miniklerin sindirim sistemini de koruyan zeytinyağı, bebek sağlığı konusunda da adından söz ettiren besin kaynaklarından biri konumundadır. Özellikle bebeklerdeki şişkinlik ve gaz sorunlarına da iyi geldiği düşünülen zeytinyağı, çok az miktarlarda miniklere verilerek sindirim sistemleri rahatlatılabilmektedir. Her derde deva olarak bilinen zeytinyağı, geçmişten günümüze insan sağlığını koruyan besin kaynakları arasında gösterilmektedir.

Zeytinyağı Kabızlığa Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Kabızlık gibi sindirim sorunları sırasında zeytinyağı en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kabızlık için zeytinyağı kullananlar, 1 yemek kaşığı içtikten sonra üzerine bir bardak ılık su içmelidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta tüketimlerin sabah aç karnına zeytinyağı içmek şeklinde yapılmasıdır. Üzerine yemek yedikten veya kahvaltı yaptıktan sonra bağırsak hareketleri 10 dakika gibi bir sürede başlayabilmektedir. Ortalama yarım saatlik bir süreçte etkisini gösteren soğuk sıkım zeytinyağı, bu bağlamda kabızlık sorunları için güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Eğer kronik bir şekilde kabızlık yaşanıyor ise alınan tıbbi tedavinin yanında, zeytinyağı tüketerek tedaviler doğal yöntemlerle desteklenebilmektedir.

Kariafarm Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Kariafarm güvencesiyle satışa sunulan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, doğadan sofranıza gelerek sizlere Ege’nin eşsiz zeytin ağaçlarının en lezzetli mahsullerini sunuyor. Polifenollü zeytinyağı, her türlü damak tadına uygun yapısı, soğuk pres yöntemiyle elde edilmesiyle birlikte hayran kalacağınız bir lezzet içeriyor. Siz de hem sağlığınızı korumak hem de kahvaltıdan yemeklere kadar geniş bir skalada kullanabileceğiniz Kariafarm zeytinyağlarını tercih ederek, doğal lezzete uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi