Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı bezelye yemeği hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yemek türüdür. Bezelye ülkemizde ekim, kasım ve aralık aylarında; Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri gibi ılıman bölgelerde üretimi yapılmaktadır. Taze, yeşil kabukları olan ve vitaminle dolu içeriği ile tüketilen taneli bir sebze çeşididir. Protein kaynağı olan zeytinyağlı bezelye yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Bezelye yemeğinin tadını damağınızda bırakacak bir tarifle geliyoruz.  Zeytinyağlı bezelye yemeğini soframıza misafir etmek için gerekli malzemeleri veriyorum;

  • 300 gram kadar bezelye
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 ince boy havuç
  • 2 orta boy domates
  • 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Aldığı kadar su

Enfes Bir Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı bezelye yemeği uzun süre tok tutan, beyin sağlığına faydalı, sindirim sistemini düzenleyen, vitamin kaynağıdır. Zeytinyağlı bezelye yemeğinin yapım aşamasına gelirsek;

Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ile birlikte kavurun. Küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri de kavurduğunuz soğanların içine atın. Kabuklarından ayırıp doğradığınız domatesleri de salçayla ekleyin. Bezelyeyi, pul biberi ve tuzu atıp karıştırın. Kaynamış olan suyu da ekleyip 40 dakika kısık ateşte pişirin. Bu muhteşem üç rengin görünümü ve lezzeti iştahınızı açacaktır. Şimdiden afiyet olsun.  

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Yapımının Püf Noktaları

Lezzetli bir zeytinyağlı bezelye yemeği yapmak için püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Ayıklamış olduğunuz bezelyeleri hemen pişirin yoksa tadında değişmeler olabilir. Doğradığınız patatesleri de suyun içinde bekletip te katmak yemeğinize daha da lezzet katacaktır.

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Pişirme Önerileri

Zeytinyağlı bezelye yemeğinin pişirme süresi yaklaşık 40 dakika kadardır. Pişerken suyu azalan yemeğinize su ilavesi gerekirse ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra yemeğinizin altını kısarak pişirmenizi öneririz. Bezelye havuç ve patatesle birleşince muhteşem bir görüntü ortaya çıkar.

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tarifi Kalorisi

Zeytinyağlı bezelye yemeğinin kalorisi lif kaynağının çok olması ve de potasyum açısından zengin olduğu için diyette de güven içinde tüketilebilir. Ortalama bir porsiyon zeytinyağlı bezelye yemeğinin kalorisi yaklaşık olarak 35-40 kaloridir.


Daha eski gönderi daha yeni gönderi